Снимка Личен профил ФейсбукОбявиха наградите за журналистика. Отличени са Николай Стайков,

...
Снимка Личен профил ФейсбукОбявиха наградите за журналистика. Отличени са Николай Стайков,
Коментари Харесай

Голямата награда за журналистическо разследване „Радостина Константинова“ беше присъдена на Николай Стайков

Снимка Личен профил Facebook

Обявиха премиите за публицистика. Отличени са Николай Стайков, също Миролюба Бенатова, Даниела Костадинова и Виктория Симеонова.

„ Осемте джуджета “ на Николай Стайков от Антикорупционния фонд печели огромната премия за журналистическо следствие на фондация „ Радостина Константинова “. Наградите бяха оповестени в навечерието на 24 май – празникът на българската писменост и нейните основатели братята Кирил и Методий, написа

За поредна година жури от водещи български публицисти – Валери Тодоров, Добрина Чешмеджиева, Къдринка Къдринова, Лили Маринкова, проф. Милко Петров, Михаил Вешим и Светла Петрова, оцени най-смелите и злободневни следствия в електронните и печатни медии. Номинирани бяха 25 разработки на сътрудници, излъчили или разгласили материалите си в уеб сайтове, малките екрани, радиа и печатни медии в интервала 1 май 2020 – 30 април 2021 година, а значимостта на поставените проблеми и високото качество на следствията направиха съревнованието забавно и оспорвано.

„ Осемте джуджета “ сграбчи призана името на Радостина Константинова с разкритията си за рекет и кражба на бизнес, осъществени благодарение на представители на изпълнителната и правосъдната власт. През предходната година създателят му Николай Стайков завоюва една от премиите на фондацията за друго свое следствие – „ Липсващите имена по делото КТБ “.

Награда завоюва и Миролюба Бенатова за следствието си за МБАЛ „ Лозенец “ и източването на здравната каса посредством подправени заболели по скъпоструваща пътека за тромбоза, излъчено в предаването „ Алтернативата “ на ТВ1.

Трето място си разделиха Даниела Костадинова за „ Злоупотреби по план, финансиран от Европейски Съюз “ по БНР и Виктория Симеонова – за следствието „ Финансовата пирамида „ Глобал Маркетс “ завлича хора с колосални суми “ по www.gospodari.com

„ Благодаря на всички публицисти, които участваха в състезанието и които още веднъж демонстрираха, че проверяващата публицистика е мощ и коректив на недъзите на обществото ни “, сподели доктор Мария Вангелова, ръководител на фондацията. Тя поздрави журито за професионално свършената работа и им благодари за ангажираността и отделеното време.

И тази година фондация „ Радостина Константинова “ ще отпусне едногодишна стипендия на студент по публицистика. Стипендиантът е Михаил Петров Петров, III курс, публицистика, ФЖМК, Софийски университет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР